Vloerisolatie bij een renovatieproject

Bekijk video
Kom in contact

Wil jij je woning verduurzamen, een ondervloer vervangen of een akoestische tussenlaag toevoegen?  Dan helpen wij, bij Frinsu, je graag verder met het aanbrengen van je vloerisolatie!

Waarom vloerisolatie?

Bij Frinsu begrijpen we het belang van een goede vloerisolatie. Het zorgt niet alleen voor meer comfort maar je bespaart hierdoor ook op je energierekening. Een slecht geïsoleerde vloer zorgt er namelijk voor dat je veel warmte verliest. Je vloer isoleren is daarom een slimme investering.

Frinsu isolatie vermindert warmteverlies naar de kruipruimte of de grond, waardoor jouw vloer warmer aanvoelt en de behoefte aan extra verwarming wordt verminderd. Het resulteert in een betere isolatiewaarde en verhoogt het comfortniveau in je woning. Om er voor te zorgen dat je in de winter ook genoeg warmte creëert voorzien we de vloer ook direct van vloerverwarming welke we afwerken met een cementdekvloer.

Cementdekvloer aangebracht na vloerisolatie én vloerverwarming

Vloerverwarming én vloerisolatie

Na het aanbrengen van vloerisolatie kunnen we de woning direct voorzien van vloerverwarming. Zo bespaar je namelijk nóg meer op je energierekening. Vloerverwarming verbruikt namelijk veel minder energie dan traditionele radiatoren. Daarnaast heb je geen last van in de weg hangende radiatoren waardoor je de ruimte optimaal kunt gebruiken. Met vloerverwarming geniet je van meer comfort omdat de warmte gelijkmatige wordt verdeeld over de ruimte.

Na het plaatsen van vloerisolatie en vloerverwarming wordt er een cementdekvloer aangebracht. De vloer wordt geëgaliseerd en de leidingen worden weggewerkt. Zodra de cementdekvloer droog is, kan de eindvloer worden aangebracht. De cementdekvloer heeft een hoge geleidbaarheid, dit zorgt er voor dat de warmte van de vloerverwarming er gemakkelijk doorheen komt. Zo kun jij optimaal genieten van je vloerverwarming.

Vloerisolatie met vloerverwarming, renovatieproject

De voordelen van vloerisolatie:

Naast de voordelen die vloerisolatie met zich meebrengt, heeft het isoleren met Frinsu ook verschillende voordelen. We hebben de voordelen even voor je op een rijtje gezet.

Een korte droogtijd, na 2 à 3 dagen beloopbaar
Afplakken van muren en ramen is niet nodig
Geen afval
Toepasbaar op elk vloeroppervlak
Een hoge isolatiewaarde
Vocht en schimmel ongevoelig
Damp-open
Cementdek,- giet of betonvloer kan direct op het isolatiemateriaal worden aangebracht
Tot €11,- subsidie per m2 onder de ISDE regeling
Geen betonvloer meer nodig
Naadloos aangebracht waardoor er geen koudebruggen meer ontstaan

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op of vraag een offerte aan!

Vloerisolatie tegen geluidsoverlast

In een slecht geïsoleerde woning is geluidsoverlast vaak een terugkerend probleem, vooral in woningen met een houten ondervloer. Het getik van hakken, het schuiven van meubels of het trillen van de wasdroger. Gelukkig is er een effectieve oplossing, namelijk het isoleren van je vloer.

De huidige vloer wordt verwijderd, waardoor de holle ruimte eronder volledig kan worden gevuld met isolatiemateriaal. Dit creëert niet alleen een isolatielaag maar ook een akoestische tussenlaag met een geluiddempende werking. Hierdoor wordt voorkomen dat geluid zich gemakkelijk door de vloer verspreidt en hoorbaar is in andere delen van het huis. Vloerisolatie helpt dus niet alleen om je huis warmer te houden, maar draagt ook bijdraagt aan een vrediger en stillere leefomgeving.

Subsidie

Het investeren in vloerisolatie kan in eerste instantie een flinke uitgave zijn. Maar er is goed nieuws! Met de ISDE regeling ontvang je nu subsidie voor het verduurzamen van je woning. Het doel van deze subsidie is om duurzame energieopwekking te stimuleren en hiermee het gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen. Benieuwd of je hier voor in aanmerking komt? Klik dan hier en krijg inzicht in de voorwaarden en regels rondom de subsidie voor vloerisolatie.

Frinsu vloerisolatie

Kosten vloerisolatie

We weten dat vloerisolatie een belangrijke beslissing is en we willen ervoor zorgen dat je volledig geïnformeerd bent voordat je een keuze maakt. We maken daarom een duidelijke offerte op. Deze baseren we op de afmetingen van de ruimte en de gewenste isolatiedikte. Niet helemaal zeker welke isolatiedikte je nodig hebt? Ons team van experts staat klaar om je door het hele proces te begeleiden. Neem direct contact met ons op!

 

Technische specificaties

Bij het isoleren van je vloer is het belangrijk om rekening te houden met de juiste isolatiedikte. Deze vindt je hieronder.

Dikte in CM
Rd-waarde
10
2,00
15
2,88
20
3,79
25
4,70
30
5,60
35
6,51
Lambda waarde
0,045
Druksterkte
140 kPa
Gewicht
110 kg/ m3
Brandklasse
B
Geluidsreductie
20 dB/ 10 cm
Beloopbaarheid
48 uur

Renovatieprojecten met Frinsu isolatiemateriaal

Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Na
Na
Voor
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na

Voor de aannemer

Geen gedoe met egaliseren en isolatieplaten leggen en werkvloeren storten dus arbeids- en materiaal besparend!
Geen gedoe met leidingen aan- of uitvullen
Snel en makkelijk vloerverwarmingsslangen leggen waarna de cementdekvloer meteen geplaatst kan worden.

Onze werkwijze

Stap 1

Advies en offerte

Stap 2

Planning

Stap 3

Isolatiemateriaal aanbrengen

Stap 4

Afwerking

Vloerisolatie snel en effectief toepassen voor jouw renovatieproject?

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mijn houten vloer laten isoleren?

Een houten vloer krimpt en zet uit. Hierdoor ontstaan er kieren en gleuven waardoor koude lucht vanuit de kruipruimte de woning binnen kan treden. Dit leidt tot veel warmteverlies en dat zie je terug op je energierekening. Door je houten vloer te isoleren voorkom je dat koude lucht de woning binnendringt én bespaar je op je energierekening!

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Met vloerverwarming zorg je ervoor dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld in de ruimte. Hierdoor heb je geen last van warmte verschillen in je kamer en verbruik je minder energie dan met traditionele radiatoren. Daarnaast hoef je je niet meer te storen aan in de weg hangende radiatoren en kun je de ruimte optimaal benutten!

Offerte aanvragen

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave