Subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie Frinsu

Ben je van plan om je woning te verduurzamen en denk jij aan vloerisolatie? Dan is er goed nieuws! Je kunt namelijk subsidie aanvragen voor je vloerisolatie!

Wat is ISDE?

Je vloer isoleren is niet alleen goed voor je wooncomfort, maar kan ook bijdragen aan energiebesparing. Gelukkig kun je nu, met behulp van de ISDE, subsidie aanvragen om de kosten van vloerisolatie te verlichten. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Met de ISDE regeling ontvang je subsidie voor het verduurzamen van je woning. Het doel van de subsidie is om duurzame energieopwekking te stimuleren en hiermee het gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen. In 2023 kun je naast subsidie voor je vloerisolatie ook subsidie aanvragen voor:

  • Isolatiemaatregelen (spouwmuurisolatie, gevelisolatie, bodem- of vloerisolatie, dakisolatie en glasisolatie)
  • Zonneboilers
  • Warmtepompen
  • Aansluitingen op een warmtenet
  • Een elektrische kookvoorziening

Sinds dit jaar kan je ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel, zoals vloerisolatie, voorheen waren dit er minimaal twee. Bij twee maatregelen ontvang je tot wel €11 subsidie per m2 voor je vloerisolatie!

Vloerrenovatie, lege vloer

Verschil bodem- of vloerisolatie subsidie

Bij het aanvragen van subsidie wordt er onderscheid gemaakt tussen bodem- en vloerisolatie. Je kunt namelijk maar voor één van de twee maatregelen subsidie aanvragen. Maar wat is precies het verschil?

Bodemisolatie richt zich op het isoleren van de kruipruimte, hierbij wordt er laagje isolatiemateriaal aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Bij vloerisolatie wordt de vloer zelf geïsoleerd om warmteverlies vanuit het huis te verminderen, het isolatiemateriaal wordt dan tegen de vloer geplaatst.

Vloerisolatie isoleert, met dezelfde isolatiewaarde, beter dan bodemisolatie. Bodemisolatie wordt daarom ook alleen geadviseerd als vloerisolatie niet mogelijk is. Je krijgt voor vloerisolatie daarom ook een hogere subsidie.

Subsidie vloerisolatie, geisoleerde vloer met subsidie

Voorwaarden subsidie aanvraag vloerisolatie

Voor het aanvragen van subsidie gelden een aantal voorwaarden en regels. Een van de voorwaarden voor subsidieaanvragen is dat je alleen subsidie kunt krijgen voor het originele oppervlakte van je woning, zonder aan-of verbouw. Daarnaast moeten de isolatiemaatregelen worden uitgevoerd door een erkend bouwinstallatiebedrijf. Wil je dus zelf je vloer isoleren? Dan heb je helaas geen recht op subsidie.

Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn voor het aanvragen van subsidie voor je vloerisolatie:

  • Minimaal 20 m2 van de bestaande vloer isoleren;
  • Het isolatiemateriaal is via de onderkant of bovenkant van de vloer aangebracht;
  • Het aangebrachte isolatiemateriaal heeft een minimale Rd-waarde van 3,5;
  • Je krijgt maar één keer subsidie voor vloer- óf bodemisolatie. Heb je dus al eerder subsidie gekregen, dan kan je geen tweede keer subsidie ontvangen;
  • Er moet voldoende isolatiemateriaal worden aangebracht om aan de isolatiewaarde te voldoen. Isolatiemateriaal dat van tevoren al is aangebracht, mag niet worden meegerekend.

Het is belangrijk om de voorwaarden en regels zorgvuldig door te lezen voordat je subsidie aanvraagt voor vloerisolatie.

Ben je van plan om naast vloerisolatie ook andere isolatiemaatregelen te nemen? Dan kan dat ook op een later moment. Zorg er wel voor dat je de subsidie binnen 24 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel aanvraagt.

Subsidie vloerisolatie aanvragen

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je subsidie aanvragen voor je vloerisolatie! Doe dit wel binnen 24 maanden na het aanbrengen. Voordat je de isolatiemaatregel aanschaft is het belangrijk om te kijken of het bouwinstallatiebedrijf op de meldcodelijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat. De meldcode laat zien dat de maatregel van het desbetreffende bouwinstallatiebedrijf aan alle voorwaarden voldoet. Zonder meldcode loop je het risico dat je aanvraag wordt afgekeurd. De meldcode kun je hier terugvinden.

Staat je maatregel in de meldcodelijst? Dan kun je nu je vloer laten isoleren door de desbetreffende isolatiespecialist. Laat deze specialist weten dat je subsidie wil aanvragen. Zij kunnen je dan niet alleen adviseren over de minimale dikte van het isolatiemateriaal, maar zorgen er ook voor dat de meldcode correct staat vermeld op documenten zoals de offerte en de factuur.

Na ongeveer 8 weken ontvang je bericht over je aanvraag. Goedgekeurd? Dan krijg je het geld direct op je rekening.

Geisoleerde vloer met rode wanden

Bedragen subsidie vloerisolatie

Het subsidiebedrag voor vloerisolatie bedraagt sinds begin 2023 €5,50 per m2. Dit bedrag wordt verdubbeld naar €11,- per m2 zodra er een tweede maatregel wordt aangeschaft binnen 24 maanden. De verdubbeling krijg je bij je 2e aanvraag terug.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte op.

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave