In verband met de bouwvak zijn wij gesloten van 22 juli t/m 11 augustus.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren Frinsu

Wil jij je woning verduurzamen en overweeg je om je kruipruimte te isoleren? Dan ben je bij Frinsu aan het juiste adres!

Waarom je kruipruimte isoleren?

Tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven voor een houten vloer, hierdoor is een kruipruimte eigenlijk overbodig. De ruimte brengt daarnaast veel kou met zich mee, waardoor veel bewoners ervoor kiezen om de kruipruimte te isoleren. Als je overweegt om je kruipruimte te isoleren, zijn er namelijk veel voordelen te behalen.

Een slecht of niet geïsoleerde kruipruimte verliest zo een 20% van de warmte in huis. Dit komt doordat een kruipruimte vaak een houten vloer heeft die kan uitzetten en krimpen. Hierdoor ontstaan er kieren en openingen in de vloer, waardoor koude lucht vanuit de ondergrond de woning binnendringt. Door je kruipruimte te isoleren wordt het warmteverlies door de vloer verminderd waardoor je minder hoeft te stoken. Je bespaart zo niet alleen op je energierekening maar draagt ook bij aan een lagere CO2 uitstoot.

Kruipruimte in woning geisoleerd met EPS mortel, kruipruimte isoleren

Waar dient een kruipruimte voor?

In veel woningen die vóór 1980 zijn gebouwd, vind je een kruipruimte onder de vloer. Deze ruimte zorgt ervoor dat de vloer niet in aanraking komt met de ondergrond. Ze zijn vaak toegankelijk via kleine luiken zodat technici of onderhoudsmedewerkers de ruimte nog in kunnen ‘kruipen’.

De functie van een kruipruimte is het ventileren van de vloer. Vooral bij houten ondervloeren is het namelijk belangrijk om een goede luchtstroom te hebben. Dit helpt om vocht af te voeren en voorkomt dat het hout in contact komt met een vochtige ondergrond, waardoor houtrot kan ontstaan. Daarnaast worden leidingen en kabels vaak weggewerkt in de kruipruimte.

Geisoleerde kruipruimte met EPS mortel

Kruipruimte isoleren: bodem of vloerisolatie

Bij het isoleren van je kruipruimte kan er een keuze worden gemaakt uit bodem- of vloerisolatie. Maar wat is nou precies het verschil?

Bij bodemisolatie wordt er een laag isolatie aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Bij vloerisolatie wordt de vloer zelf geïsoleerd om warmteverlies vanuit het huis te verminderen, het isolatiemateriaal wordt dan tegen de vloer geplaatst.

Vloerisolatie isoleert, met dezelfde isolatiewaarde, beter dan bodemisolatie. Bodemisolatie wordt daarom ook alleen geadviseerd wanneer vloerisolatie niet mogelijk blijkt.

Bij Frinsu kiezen we er bewust voor om de volledige kruipruimte te isoleren. Ons isolatiemateriaal wordt naadloos aangebracht waardoor koudebruggen en vochtproblemen worden voorkomen. De isolatiewaarde neemt toe en jij kunt genieten van meer comfort.

Kruipruimte isoleren om vochtproblemen te voorkomen

De kruipruimte dient als ventilatie voor de vochtige ondergrond. Indien de kruipruimte echter niet goed genoeg ventileert en niet goed geïsoleerd is, kan dit leiden tot een hoge luchtvochtigheid. Schimmels en bacteriën krijgen hierdoor de kans om te groeien, wat uiteindelijk zorgt voor nare geurtjes in de kruipruimte. Vanwege de kieren en naden in de houten vloer, kunnen deze geurtjes de woning intrekken. Daarnaast zorgt de hoge luchtvochtigheid voor een broeinest van ongedierte.

Bij Frinsu hebben we een damp-open isolatiemateriaal, wat ervoor zorgt dat vocht wordt gereguleerd. Het isolatiemateriaal zorgt er voor dat vocht niet omhoog kan trekken en het weer wordt afgevoerd naar de grond.

Het isoleren van de gehele kruipruimte zorgt ervoor dat deze problemen worden aangepakt.

Kruipruimte gevuld met EPS isolatie, EPS mortel

De voordelen van je kruipruimte isoleren met Frinsu:

Je kruipruimte isoleren met Frinsu heeft de volgende voordelen:

Een korte droogtijd, na 2 à 3 dagen beloopbaar
Afplakken van muren en ramen is niet nodig
Geen afval
Toepasbaar op elk vloeroppervlak
Een hoge isolatiewaarde
Vocht en schimmel ongevoelig
Damp-open
Cementdek,- giet of betonvloer kan direct op het isolatiemateriaal worden aangebracht
Tot €11,- subsidie per m2 onder de ISDE regeling
Geen betonvloer meer nodig
Naadloos aangebracht waardoor er geen koudebruggen meer ontstaan.

Kosten kruipruimte isoleren

Om inzichtelijk te krijgen wat de kosten zijn van het isoleren van je kruipruimte, maken we bij Frinsu altijd een offerte op. Zo weet je wat je kunt verwachten en sta je niet voor onverwachte verassingen.
Wist je dat je nu subsidie kunt aanvragen voor het isoleren van je kruipruimte? Lees hier meer over de subsidieregeling en hoe je deze kunt aanvragen.

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave