EPS vloerisolatie

EPS vloerisolatie Frinsu

EPS vloerisolatie is een duurzame en effectieve oplossing voor het isoleren van vloeren. Maar wat is EPS nou precies en wat is het verschil met andere soorten EPS vloerisolatie? We leggen het je graag uit!

Wat is EPS vloer isolatie?

Bij Frinsu maken we gebruik van EPS vloerisolatie. Maar wat is EPS? EPS staat voor Expanded Polystyrene, in het Nederlands vertaald geëxpandeerd polystyreen. We noemen het ook wel Tempex, airpop of piepschuim. Polystyreen wordt gestoomd, waardoor het zich ontpopt (expandeert) en er kleine bolletjes ontstaan. EPS bestaat nog maar voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit stilstaande lucht. Het is hierdoor erg licht en het heeft tegelijkertijd een erg hoge isolatiewaarde.

Witte EPS balletjes in handen

De voordelen van EPS vloerisolatie

EPS vloerisolatie biedt diverse voordelen die zorgen voor efficiënte en effectieve isolatie van je vloer. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  1. Hoge isolatiewaarde: EPS heeft een uitstekende isolatiewaarde, waardoor de vloer goed geïsoleerd blijft.
  2. Duurzaam en lichtgewicht: EPS is licht van gewicht waardoor de installatie vereenvoudigt en geen extra belasting op je vloer legt. EPS gaat meer dan 100 jaar mee en kan tot wel 7 keer gerecycled worden.
  3. Vochtbestendig: EPS is van nature vochtbestendig, waardoor het geen vocht absorbeert en hiermee schimmelvorming voorkomt. Dit verlengt de levensduur van zowel het isolatiemateriaal als de vloer.
  4. Geluiddempend: Naast thermische isolatie heeft EPS vloerisolatie ook geluiddempende eigenschappen. Het zorgt voor een akoestische tussenlaag waardoor geluidsoverdracht tussen verdiepingen wordt verminderd.
  5. Kostenbesparend: Door je vloer met EPS te isoleren, bespaar je energiekosten op de lange termijn. De initiële investering in EPS vloerisolatie verdient zichzelf terug door lagere verwarmings- en koelingskosten.

Kortom, met EPS vloerisolatie geniet je van een geïsoleerde vloer met tal van voordelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden bij jou thuis.

Soorten EPS vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten EPS vloerisolatie, denk hierbij aan EPS platen, EPS parels, EPS chips en een EPS mortel. Elke soort heeft zijn eigen eigenschappen en montagemanier. De kenmerken van deze verschillende soorten EPS vloerisolatie lees je hier.

EPS parels zijn er in verschillende soorten en maten. De groottes gaan van 10 tot 30mm en je vindt ze in zowel wit als grijs. Grijze EPS parels hebben hun kleur te danken aan grafiet. Dit wordt toegevoegd waardoor ze een hogere isolatiewaarde krijgen.

EPS chips zijn groter dan EPS parels en zijn hierdoor makkelijker opzij te schuiven, je kan hierdoor nog gemakkelijk de kruipruimte in. EPS chips hebben echter een slechtere isolatiewaarde dan EPS parels, waardoor je een dikkere laag moet aanbrengen om hetzelfde effect te creëren als bij EPS parels.

EPS parels en EPS chips worden voornamelijk gebruikt voor bodemisolatie.

Massa witte EPS balletjes

EPS platen bestaan uit aan elkaar plakkende EPS bolletjes, die samen een plaat vormen. Deze plaat wordt vervolgens op maat gesneden zodat de isolatiedikte voldoet aan jouw eisen. EPS platen worden met de handmatig bevestigd aan de onderkant van de vloer. Belangrijk is hierbij dat de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn, zo is er genoeg ruimte om de platen goed te bevestigen. Niet alleen bij renovatieprojecten, maar ook bij nieuwbouwprojecten worden EPS platen gebruikt. In dat geval wordt er eerst een zandvloer aangelegd waar vervolgens de EPS platen op worden bevestigd. Als laatste stap wordt hier vloerverwarming en een cementdekvloer op aangebracht.

Een EPS mortel is een vloeibare substantie waarbij EPS balletjes worden gemend met cement en additieven. In tegenstelling tot andere soorten EPS is een EPS mortel flexibel en kan het worden gebruikt om kieren en moeilijk bereikbare gebieden te isoleren. Bij Frinsu maken we daarom bewust gebruik van een EPS mortel. Met behulp van een speciale vrachtwagen wordt het isolatiemateriaal naar locatie vervoerd, waar deze met een slang naar de gewenste plek in huis wordt gebracht. Zodra de mortel droog is kan de vloerverwarming worden geïnstalleerd en de cementdekvloer worden aangebracht.

EPS vloerisolatie, EPS mortel, EPS balletjes gemend met cement en additieven,subsidie vloerisolatie

Kosten EPS vloerisolatie

De kosten van EPS vloerisolatie worden met name bepaalt door het oppervlakte en de gewenste isolatiedikte. Bij Frinsu stellen we daarom een uitgebreide offerte op, zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Goed om te weten: Je kunt nu subsidie aanvragen voor het toepassen van EPS vloerisolatie bij je renovatiewoning. Weten hoe? Klik dan hier voor meer informatie.

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave